Home De post Ulei aromatizat cu rozmarin si usturoi

Ulei aromatizat cu rozmarin si usturoi

by alexandra

De mult aveam de gand sa pregatesc un ulei aromatizat. Acum, daca tot mi-a ramas rozmarin proaspat de la retetele recente, am pregatit o sticluta de 200 ml. Se pastreaza la frigider in recipient inchis pana la o luna si este ideal pentru salate, fripturi, cartofi si chiar paste.

Ingrediente:

Ulei – 200 ml (de masline, de preferinta)
Rozmarin- 3 crengute
Usturoi- 4 catei (mari)

Mod de preparare:

1-Rozmarinul si usturoiul (curatat) se spala si se usuca foarte bine.
2-Uleiul, crengutele de rozmarin si usturoiul se pun intr-o cratita potrivita, pe foc minim.
3-Se lasa sa se incalzeasca (foc foarte mic) 5-6 minute.
4-Se lasa la racit si se transfera intr-un recipient cu inchidere etans.

 

 

 

 

 

1 comment
0

You may also like

1 comment

Crutoane aromate din paine – Alexandra’s kitchen aprilie 14, 2019 - 2:43 pm

[…] veche de 1 zi- cateva felii Ulei aromatizat- 1-2 linguri (vezi reteta aici) Sare Piper Boia de ardei Patrunjel […]

Reply

Leave a Comment