Daca indragiti aromele mediteraneene, cu siguranta veti adopta aceasta reteta!
Ingrediente (pentru 4 portii):
Avocado- 1
Rodie- 1/2
Rucola- 1 cana
Smochine uscate- 4
Cuscus- 250 g
Nuci
Lamaie
Sare
Piper
Ulei-1 lingura
Otet balsamic- cateva picaturi
Mod de preparare:
1-Cuscusul se pune intr-un bol, impreuna cu lingura de ulei, si se acopera cu apa fierbinte (15 minute). Se condimenteaza cu sare si piper.
2-Smochinele se pun la hidratat intr-un bol mic si se acopera cu apa calduta si cateva picaturi de otet balsamic (30 minute). Se taie in bucati nu prea mici.
3-Nucile se prajesc putin in tigaie, fara ulei (cateva secunde la foc mare, amestecand continuu).
4-Avocado se taie cubulete, se condinenteaza cu sare si piper si se stropeste cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea.
5-Rucola se spala si se usuca bine inainte de a o folosi in salata.
6-Se scot samburii din jumatatea de rodie.
7-Se asambleaza salata: cuscusul, rucola, avocado, smochine si samburii de rodie.
8-Se presara samburi de nuca si se stropeste cu zeama de lamaie.