Home Aperitive și gustări Salata mediteraneana cu avocado, rodie si rucola (de post)

Salata mediteraneana cu avocado, rodie si rucola (de post)

by alexandra

Daca indragiti aromele mediteraneene, cu siguranta veti adopta aceasta reteta!

Ingrediente (pentru 4 portii):

Avocado- 1
Rodie- 1/2
Rucola- 1 cana
Smochine uscate- 4
Cuscus- 250 g
Nuci
Lamaie
Sare
Piper
Ulei-1 lingura
Otet balsamic- cateva picaturi

Mod de preparare:

1-Cuscusul se pune intr-un bol, impreuna cu lingura de ulei, si se acopera cu apa fierbinte (15 minute). Se condimenteaza cu sare si piper.
2-Smochinele se pun la hidratat intr-un bol mic si se acopera cu apa calduta si cateva picaturi de otet balsamic (30 minute). Se taie in bucati nu prea mici.
3-Nucile se prajesc putin in tigaie, fara ulei (cateva secunde la foc mare, amestecand continuu).
4-Avocado se taie cubulete, se condinenteaza cu sare si piper si se stropeste cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea.
5-Rucola se spala si se usuca bine inainte de a o folosi in salata.
6-Se scot samburii din jumatatea de rodie.
7-Se asambleaza salata: cuscusul, rucola, avocado, smochine si samburii de rodie.
8-Se presara samburi de nuca si se stropeste cu zeama de lamaie.

 

 

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment