Home De post Sos de usturoi (de post)

Sos de usturoi (de post)

by alexandra

Am pregatit acest sos pentru reteta de cartofi cu rozmarin (o gasiti aici), o combinatie delicioasa, foarte potrivita cu serile inca geroase. Este un sos cu gust pregnant de usturoi, dar cantitatea acestui ingredient se poate adapta, modificand implicit si gustul intens al sosului.

Ingrediente:

Usturoi- 1 capatana (sau mai putin)
Ulei- 90 ml
Mustar- 2 linguri (eu il prefer pe cel cu seminte)
Sare
Otet / zeama de lamaie
Verdeata maruntita (marar, patrunjel, chives etc.)

Mod de preparare:

1-Usturoiul se zdrobeste bine in mojar si se amesteca cu sarea.
2-Se adauga mustarul si se toarna uleiul putin cate putin, ca la maioneza, amestecand pana la omogenizare dupa fiecare priza. Daca nu aveti un mojar incapator, amestecul se transfera in aceasta etapa intr-un castron.
3-Din cand in cand se adauga cate o picatura de otet (sau zeama de lamaie, dupa preferinta).
4-Dupa ce a fost adaugat tot uleiul, se adauga si verdeata si se omogenizeaza.

1 comment
0

You may also like

1 comment

Cartofi cu rozmarin la cuptor (de post) – Alexandra’s kitchen aprilie 14, 2019 - 3:01 pm

[…] pereche buna, cu totii stim asta, dar daca le punem alaturi si un sos de usturoi…mmm! Gasiti aici o reteta de sos de usturoi de post, iar mai jos va spun cum am pregatit […]

Reply

Leave a Comment