Home Aperitive și gustări Pachetele de primavara (de post)

Pachetele de primavara (de post)

by alexandra

Mi se pare un adevarat rasfat aceasta reteta, mai ales in post. Se pregatesc repede, iar pentru umplutura merg diferite combinatii de legume, in functie de ce aveti pe moment. Le-am pregatit cu foi de placinte cumparate si asta s-a intamplat dupa o tentativa cand am folosit foite de orez; oricum, recomand foile de placinta, aveti incredere, chiar daca se rup in timpul manevrarii, le puteti “reconstrui”, puteti folosi cate doua odata, rezultatul dupa prajire va fi perfect!

Ingrediente:

Foi pentru placinta- 1 pachet (de post)
Ciuperci urechi de lemn- 1/2 cana
Morcovi- 1
Telina- 1 bucatica
Praz- 1/2
Sare
Piper
Usturoi granulat
Ulei- pentru prajit


Mod de preparare:

1-Aluatul trebuie decongelat conform instructiunilor de pe ambalaj.
2-Ciupercile urechi de lemn se pun la hidratat in apa fierbinte pentru 15 minute apoi se maruntesc.
3-Morcovii si telina se dau pe razatoare.
4-Prazul se marunteste.
5-Toate legumele se calesc 2-3 minute in ulei incins si se condimenteaza cu sare, piper si usturoi granulat.
6-Se intind cate una sau doua foi odata si se taie (cu o rola de patiserie e mai usor) in patru patrate (vezi foto).
7-Se pune cate o lingura din compozitia de legume intr-un colt al patratului si se ruleaza (vezi foto); se umezeste cu apa coltul extern, pentru a se lipi mai bine.
8-Se prajesc in suficient ulei incins, la foc mare.

Le-am combinat cu sosul de aici.

 

 

 

 

 

 

1 comment
0

You may also like

1 comment

Sos de mustar aromatizat (de post) – Alexandra’s kitchen aprilie 14, 2019 - 3:07 pm

[…] de cruditati, salate calde, friptura, paste. Eu l-am folosit cu pachetelele de primavara (reteta aici), dar si cu paste si legume (reteta aici), s-au completat perfect! Se poate combina cu ierburi […]

Reply

Leave a Comment