Mi se pare un adevarat rasfat aceasta reteta, mai ales in post. Se pregatesc repede, iar pentru umplutura merg diferite combinatii de legume, in functie de ce aveti pe moment. Le-am pregatit cu foi de placinte cumparate si asta s-a intamplat dupa o tentativa cand am folosit foite de orez; oricum, recomand foile de placinta, aveti incredere, chiar daca se rup in timpul manevrarii, le puteti “reconstrui”, puteti folosi cate doua odata, rezultatul dupa prajire va fi perfect!
Ingrediente:
Foi pentru placinta- 1 pachet (de post)
Ciuperci urechi de lemn- 1/2 cana
Morcovi- 1
Telina- 1 bucatica
Praz- 1/2
Sare
Piper
Usturoi granulat
Ulei- pentru prajit
Mod de preparare:
1-Aluatul trebuie decongelat conform instructiunilor de pe ambalaj.
2-Ciupercile urechi de lemn se pun la hidratat in apa fierbinte pentru 15 minute apoi se maruntesc.
3-Morcovii si telina se dau pe razatoare.
4-Prazul se marunteste.
5-Toate legumele se calesc 2-3 minute in ulei incins si se condimenteaza cu sare, piper si usturoi granulat.
6-Se intind cate una sau doua foi odata si se taie (cu o rola de patiserie e mai usor) in patru patrate (vezi foto).
7-Se pune cate o lingura din compozitia de legume intr-un colt al patratului si se ruleaza (vezi foto); se umezeste cu apa coltul extern, pentru a se lipi mai bine.
8-Se prajesc in suficient ulei incins, la foc mare.
Le-am combinat cu sosul de aici.
1 comment
[…] de cruditati, salate calde, friptura, paste. Eu l-am folosit cu pachetelele de primavara (reteta aici), dar si cu paste si legume (reteta aici), s-au completat perfect! Se poate combina cu ierburi […]