Una dintre cele mai simple retete de post, aceste turte chinezesti necesita doar doua (!) ingrediente. De obicei, in varianta de post, sunt umplute cu ceapa verde, dar daca nu aveti asa ceva (cum nici eu nu am avut azi), puteti improviza cu ce gasiti in propria bucatarie. Se pot face si fara umplutura si tot sunt mai bune decat gustarile de post din magazine, cu lista interminabila de “ingrediente”, stim cu totii cat de false… Se fac cat ai clipi!
Ingrediente:
Faina- 400 g
Apa clocotita- 250 ml
Umplutura (1 ceapa rosie maruntita, 2 catei de usturoi maruntiti, sare, piper, boia dulce, patrunjel)
Ulei
Mod de preparare:
1-Faina se pune intr-un bol.
2-Apa clocotita se toarna putin cate putin, amestecand cu o lingura la inceput, apoi framantand cu mana.
3-Se lasa aluatul la odihnit o jumatate de ora.
4-Se pregateste umplutura: se amesteca ingredientele mentionate (umplutura poate fi si cu ciuperci, carne etc.).
5-Aluatul se imparte in 4 bucati egale.
6-Fiecare bucata de aluat se intinde subtire cu facaletul, pe o suprafata infainata.
7-Se unge cu putin ulei si se presara umplutura.
8-Se ruleaza si se da o forma de melc (vezi foto).
9-Fiecare melc se aplatizeaza (tot cu facaletul, pe suprafata infainata) si se da forma de turta.
10-Se coc in tigaia incinsa, cu un strop de ulei, la foc mediu, pana se rumenesc pe ambele parti.
Framantati!
1 comment
[…] simpla, sanatoasa si deloc costisitoare! O varianta a turtelor chinezesti gasiti si aici. […]