Daca acum cateva zile va aduceam in atentie reteta de cuscus mioritic (vezi aici), iata ca acum a venit randul unei retete de post cu cuscus. Din cantitatile pe care vi le dau rezulta un platou din care se pot ospata 4-5 adulti, fara probleme; puteti varia cantitatile de legume in functie de preferinte.
Ingrediente:
Cuscus- 250 g
Apa- 300 ml
Ulei- 5 linguri
Ardei rosu- o jumatate
Ardei verde- o jumatate
Ardei portocaliu- o jumatate
Ceapa rosie- 1
Morcovi- 1 (mai mare) sau 2 (mai mici)
Porumb (congelat)- o jumatate de cana
Mazare (congelata)- o jumatate de cana
Fulgi de migdale- un sfert de cana
Sare
Piper
Boia dulce
Verdeata (patrunjel, marar)
Lamaie
Mod de preparare:
1-Intr-un bol incapator se pun cele 250 g de cuscus impreuna cu 3 linguri de ulei (preferabil de masline) si se amesteca bine cu o furculita.
2-Apa se fierbe si se toarna peste cuscus, apoi se acopera bolul cu un capac.
3-Ardeiul si ceapa se taie julien.
4-Morcovii se taie fasii lungi, gen spaghetti, cu ajutorul curatitorului de legume.
5-Fulgii de migdale se pun in wok, pe foc mic, fara ulei, pana se rumenesc putin (se amesteca mereu). Cand incep sa se rumeneasca se scot repede intr-un bol.
6-Se pun 2 linguri de ulei in wok; cand uleiul este incins bine, se pun legumele (ardeii, morcovii, ceapa, mazarea si porumbul); se lasa pe foc mare 2-3 minute, amestecand continuu. La sfarsit se condimenteaza putin cu sare si piper.
7-Cuscusul se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce (tinand cont ca am condimentat si legumele).
8-Se poate monta platoul: cuscus, legumele, fulgii de migdale presarati peste legume, verdeata tocata marunt.
9-Se stropeste totul cu zeama de lamaie…
…aproape ca ma simt vinovata.