Home De post Cuscus cu legume (de post)

Cuscus cu legume (de post)

by alexandra

Daca acum cateva zile va aduceam in atentie reteta de cuscus mioritic (vezi aici), iata ca acum a venit randul unei retete de post cu cuscus. Din cantitatile pe care vi le dau rezulta un platou din care se pot ospata 4-5 adulti, fara probleme; puteti varia cantitatile de legume in functie de preferinte.

Ingrediente:

Cuscus- 250 g
Apa- 300 ml
Ulei- 5 linguri
Ardei rosu- o jumatate
Ardei verde- o jumatate
Ardei portocaliu- o jumatate
Ceapa rosie- 1
Morcovi- 1 (mai mare) sau 2 (mai mici)
Porumb (congelat)- o jumatate de cana
Mazare (congelata)- o jumatate de cana
Fulgi de migdale- un sfert de cana
Sare
Piper
Boia dulce
Verdeata (patrunjel, marar)
Lamaie

Mod de preparare:

1-Intr-un bol incapator se pun cele 250 g de cuscus impreuna cu 3 linguri de ulei (preferabil de masline) si se amesteca bine cu o furculita.
2-Apa se fierbe si se toarna peste cuscus, apoi se acopera bolul cu un capac.
3-Ardeiul si ceapa se taie julien.
4-Morcovii se taie fasii lungi, gen spaghetti, cu ajutorul curatitorului de legume.
5-Fulgii de migdale se pun in wok, pe foc mic, fara ulei, pana se rumenesc putin (se amesteca mereu). Cand incep sa se rumeneasca se scot repede intr-un bol.
6-Se pun 2 linguri de ulei in wok; cand uleiul este incins bine, se pun legumele (ardeii, morcovii, ceapa, mazarea si porumbul); se lasa pe foc mare 2-3 minute, amestecand continuu. La sfarsit se condimenteaza putin cu sare si piper.
7-Cuscusul se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce (tinand cont ca am condimentat si legumele).
8-Se poate monta platoul: cuscus, legumele, fulgii de migdale presarati peste legume, verdeata tocata marunt.
9-Se stropeste totul cu zeama de lamaie…

…aproape ca ma simt vinovata.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment