Home Fel de bază Cuscus mioritic

Cuscus mioritic

by alexandra

Pregatesc de ceva timp paste in aceasta combinatie. Despre ce este vorba cand spun “mioritic”: despre papara cu slanina si telemea! Si e atat de buna aceasta combinatie!

Ingrediente (pentru o portie):

Paste cuscus-100 g
Slanina-35 g
Ou-1
Telemea-30 g
Lapte-1 lingura
Unt-1 lingurita
Ulei-1 lingura
Apa-3 cani
Sare
Piper
Marar


Mod de preparare:

1-Slanina se taie bucatele si se pune intr-un wok incins; se lasa sa se prajeasca usor, apoi se scoate intr-un bol, dar grasimea lichida care se formeaza ramane in wok.
2-In grasimea ramasa in wok se pune cuscusul si se prajeste in jur de 2-3 minute, amestecand continuu.
3-Se toarna 3 cani de apa peste cuscus si se lasa sa fiarba, la foc potrivit. Se completeaza cu apa daca este nevoie. Se condimenteaza cu sare si piper cand este gata, dar tinandu-se cont ca telemeaua (cu care se va servi) este deja sarata.
4-Oul se bate ca pentru omleta impreuna cu lingurita de unt si lingura de lapte si se pune in tigaie (in care am pus o lingura de ulei la incins).
5-Cand incepe sa se inchege oul, amestecam.
6-Se adauga peste ou slanina si telemeaua sfaramata si se amesteca totul cateva secunde.
7-Se combina (dupa cum considera fiecare mai bine) cuscusul cu papara si se serveste cu marar maruntit.

 

 

 

 

 

 

 

1 comment
0

You may also like

1 comment

Cuscus cu legume (de post) – Alexandra’s kitchen aprilie 14, 2019 - 3:19 pm

[…] acum cateva zile va aduceam in atentie reteta de cuscus mioritic (vezi aici), iata ca acum a venit randul unei retete de post cu cuscus. Din cantitatile pe care vi le dau […]

Reply

Leave a Comment