Home Aperitive și gustări Felii de pâine umplute cu legume

Felii de pâine umplute cu legume

by alexandra

Inca o gustare adaptata dupa minunatele retete Chefclub!  Este o reteta permisiva, se pot inlocui sau combina si alte legume, ma gandeam la ciuperci, de exemplu.

Ingrediente (pentru 7 bucati):

Paine toast- 7 felii
Ardei rosu- 1/2
Ardei portocaliu- 1/2
Ardei verde- 1/2
Ceapa verde- 1
Sunca- 2-3 felii (se poate folosi salam, carnaciori etc.; am folosit chiar bucatele de carne, gatita in prealabil)
Cascaval sau mozzarella- 50 g
Oua-2
Sare
Piper
Ulei- 2 linguri

Mod de preparare:

1-Ardeiul, ceapa si sunca se maruntesc, se condimenteaza (putin) cu sare si piper si se calesc in tigaie, la foc mic, cu o lingura de ulei, 2-3 minute, doar cat sa se amestece aromele.
2-Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
3-Ouale se bat ca pentru omleta si se condimenteaza cu sare si piper.
4-Se decupeaza interiorul feliilor de paine toast si se pun (feliile decupate doar!) in tigaia incinsa, cu foarte putin ulei, la foc mic (vezi foto).
5-Interiorul feliilor se umple prima data cu aproximativ 2-3 linguri din compozitia cu legume, apoi se toarna putin din ouale batute, iar la final se presara cascaval razuit.
6-Se pune capacul de paine si se preseaza foarte usor, in timp ce se gateste totul la foc mic (vezi foto).
7-Se intoarce felia si se mai lasa putin in tigaie.

Se servesc calde sau reci.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment