Cum am promis atunci cand am publicat reteta de budinca din paine, varianta desert (vezi reteta aici), am realizat si varianta aperitiv. Si a iesit buna. Foarte asemanatoare cu checul aperitiv (vezi reteta aici). Deci, inca o reteta care valorifica resturile din frigider, transformandu-le aspectuos.
Ingrediente:
Resturi de paine- 250 g
Sunca-80 g
Salam-24 g
Cascaval-100 g
Muraturi-1/2 cana (gogosari, castraveciori)
Lapte- 1l
Oua-2
Patrunjel- 1 legatura
Sare
Piper
Mod de preparare:
1-Sunca, salamul, cascavalul, muraturile si patrunjelul se maruntesc.
2-Painea se rupe in bucati mici si se amesteca cu celelalte ingrediente.
3-Se adauga ouale crude, sarea, piperul si laptele si se amesteca bine toate. Painea trebuie sa se imbibe bine cu lapte.
5-Se pune amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa in cuptorul preincalzit, la foc mic, pana se incheaga.
1 comment
[…] o puteti transforma intr-un pesmet aromatizat, salata panzanella (pe lista de asteptare), budinca aperitiv , sau budinca desert, cum e cea de acum. Un desert superb, asa simt sa ii spun si asa ramane! Si […]