Ingrediente (pentru 20 de bucati) :
Faina- 500 g
Drojdie proaspata- 25 g
Apa calduta- 250 ml
Ulei de masline- 50 ml
Sare- 3 lingurite
Zahar- 2 linguri
Bicarbonat de sodiu- 2 linguri
Galbenus- 1
Lapte- 1 lingura
Sare- 1 praf
Seminte de susan negru / alb, mac
Cremwursti- 20 bucati
Apa pentru fiert
Mod de preparare:
1- Intr-un bol se pune faina, se face un grop unde se adauga drojdia, zaharul si putina apa; se amesteca si se lasa 10-15 minute.
2- Se incorporeaza treptat faina, restul de apa si se framanta.
3- Se adauga 1 lingurita de sare, uleiul si se framanta pana ce se obtine un aluat neted.
4- Bolul se acopera cu o folie de prospetime; se lasa la dospit pentru minim 30 de minute intr-un loc caldut, ferit de curenti.
5- Aluatul crescut se pune pe blatul de lucru, se mai framanta putin, se intinde cu sucitorul in foaie si se taie fasii (din latimea foii).
6- Fiecare fasie se infasoara in jurul a cate un cremwurst.
7- Se pune la fiert apa intr-o oala, impreuna cu 2 ligurite de sare si bicarbonatul; in momentul in care incepe apa sa clocoteasca, se face focul mic si se pun cremwurstii, pe rand, in apa. Se lasa 5-6 secunde , apoi se scot cu o paleta strecuratoare.
8- Cremwurstii se aranjeaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenusul batut cu lapte si 1 praf de sare si se presara cu seminte de susan / mac.
9- Se pun in cuptorul preincalzit la 180 grade, pe nivelul din mijloc, pentru aproximativ 20 de minute.