Va plac gustarile rapide si, in acelasi timp, consistente? Cosuletele cu bacon si oua sunt ideale ca si gustare in pauze binemeritate.
Reteta adaptata dupa Savuros tv.
Ingrediente (pentru 8 bucati) :
Paine- 8 felii
Bacon- 8 felii
Oua de prepelita / gaina -8 (daca folositi oua de gaina, asigurati-va ca formele de briose pe care le folositi sunt suficient de incapatoare)
Telemea- 40 g
Rosii cherry- 4
Unt- o bucatica pentru uns formele
Sare
Piper
Mod de preparare:
1-Formele de briose se ung cu unt.
2-Din feliile de paine se decupeaza rondele cu care se tapeteaza baza formelor (vezi foto).
3-Se aseaza cate o felie de bacon peste paine.
4-Peste bacon se pune o jumatate de rosie cherry in fiecare forma.
5-Deasupra de rosii se sfarama telemea.
6-In final, in fiecare forma se sparge cate un ou.
7-Se condimenteaza cu sare (putina) si piper.
8-Se pune tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc, cateva minute, pana se incheaga oul.