Home Fel de bază Rulada de cartofi

Rulada de cartofi

by alexandra

Rulada de cartofi umpluta cu carne tocata, spanac si cascaval! Nu te poate lasa indiferent! Si va spun din capul locului ca puteti folosi cantitati mai mici in cazul unor ingrediente, voi preciza in lista ingredientelor despre care dintre ele e vorba.
Sursa inepuizabila de inspiratie: Chefclub!

Ingrediente: 

Cartofi-8 (am avut cartofi de dimensiunea unui ou de gaina, deci micuti, astfel cantitatea poate varia in functie de dimensiunea acestora)
Carne tocata-500 g (sau mai putin)
Ceapa-1
Spanac-200 g (sau mai putin)
Cascaval razuit-200 g (impartit in 3 parti egale)
Branza topita (sau orice alta crema de branza)-120 g
Usturoi-1 catel
Ulei-2 linguri
Pasta de rosii-2 linguri
Sare
Piper
Boia dulce
Patrunjel verde

Mod de preparare:

1-Tava aragazului se tapeteaza cu hartie de copt; pe aceasta se pune un prim strat de cascaval razuit.
2-Cartofii curatati se feliaza in rondele cat mai subtiri si se aranjeaza peste stratul de cascaval.
3-Se mai presara un strat de cascaval razuit, peste cartofi.
4-Tava se pune in cuptorul preincalzit, la foc mic, pe treapta din mijloc; se lasa 30 de minute.
5-In tigaia incinsa cu ulei se caleste ceapa tocata marunt.
6-Se adauga carnea tocata si se lasa cateva minute, pana se gateste.
7-Spre final se adauga pasta de rosii, boiaua, sarea, piperul si patrunjelul verde.
8-Spanacul se opareste in apa fierbinte cateva secunde, se scurge si se adauga usturoiul tocat.
9-Spanacul se amesteca cu branza topita (sau orice crema de branza preferati).
10-Se monteaza preparatul: peste straturile de cartofi se pune amestecul de branza si spanac, urmeaza stratul de carne tocata, apoi un ultim strat de cascaval razuit.
11-Rulam cu ajutorul hartiei de copt. Fiti fara grija, se ruleaza usor! Daca se respecta indicatiile de gatire, cartofii vor fi gatiti perfect si nu va exista riscul ruperii la rulare.
12-Odata formata, rulada se mai lasa la cuptor pentru inca 10 minute, la foc mic.
13-Se serveste cu patrunjel verde si, eventual, sosul preferat.

Cand portionati, ca sa ramana “legata”, folositi un cutit zimtat pentru paine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment