Home Aperitive și gustări Salata Troiene

Salata Troiene

by alexandra

Dragi vizitatori ai blogului meu, e trecut bine de miezul noptii, dar cum sa dorm cand afara a inceput sa ninga?! Am asteptat atat acest moment! Si ca sa il pun in valoare si mai mult, va prezint “o reteta” prin care sa aduceti zapada si in casa dumneavoastra! Minunata sursa a inspiratiei: aici.

Ingrediente:

Carne de pui-500 g
Oua-5
Cartofi-4
Ceapa alba-2
Cascaval-250 g
Usturoi-2 catei
Otet din vin-1 pahar
Maioneza-200 g (vezi reteta aici)
Sare
Piper
Ulei-1-2 linguri

Mod de preparare:

1-Ceapa taiata marunt se pune la marinat intr-un castron, impreuna cu otetul, pentru 30 de minute.
2-Se pun cartofii curatati la fiert.
3-Se fierb ouale (tari), apoi se taie in jumatati si se scot galbenusurile.
4-Galbenusurile se amesteca cu cei 2 catei de usturoi (zdrobiti si maruntiti), sare si o lingura de maioneza. Cu aceasta pasta se umplu jumatatile de oua.
5-Carnea, taiata bucatele, se rumeneste in tigaie cu 1-2 linguri de ulei; se asezoneaza cu sare si piper.
6-Se asambleaza salata pe o farfurie/un platou mare, astfel: primul strat e format din carne, urmeaza ceapa marinata (scursa bine), cartofii fierti dati prin razatoarea cu ochiuri mari, maioneza (cu care “imbracam”totul).
7-Se pun jumatatile de oua cu partea cu umplutura spre interior.
8-Se acopera toata salata cu cascaval ras (prin ochiurile mici ale razatorii).

Bucurati-va!

 

 

 

 

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment