Home Frământări dulci Minciunele ca la Milcoveni

Minciunele ca la Milcoveni

by alexandra

Tot in spirit melancolic va spun ca si aceasta reteta este una care imi aduce aminte de copilarie, caci aceste minciunele ni le facea buni de cate ori ceream “ceva bun”. Si nu era oare mai bine? In zilele noastre, ce primeste majoritatea copiilor ca si desert?!  As vrea ca parintii, bunicii, oricat de ocupati ar fi, sa isi gaseasca timp pentru a pregati “ceva dulce”, facut in casa, copilasilor. Si, credeti-ma, aceste minciunele se fac foarte repede! Daca am reusit eu, cu trei copii “in priza” pe langa mine…se poate!
Veti gasi multe retete de minciunele pe net, am incercat si eu de acolo, dar nu am regasit gustul pe care il stiam, nici eu, nici fratele meu; si atunci am zis: o sun pe buni! Asa ca buni este aici sursa inspiratiei, o sursa pe gustul meu!

Ingrediente:

Faina alba-500 g
Bicarbonat de sodiu-1/2 lingurita (stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie)
Ou-1
Ulei-2 linguri
Sare- un varf de cutit
Zahar (pudra eu am folosit, imi place mai mult)-8 linguri
Vanilie- 2 pliculete
Lapte caldut-120 ml (+ 1-2 linguri)
Ulei-pentru prajit

Mod de preparare:

1-Toate ingredientele (in afara de lapte) se amesteca.
2-Laptele se incorporeaza treptat, amestecand cu lingura la inceput, apoi se framanta cu mana.
3-Daca este nevoie, se mai adauga putin lapte.
4-Aluatul se intinde imediat pe o suprafata infainata, in foaie nu prea subtire.
5-Cu un cutit (sau cu feliator de pizza) se taie fasii de aproximativ 2,5 cm latime.
6-Aceste fasii se impart astfel incat o minciunea va avea cam 9 cm lungime (vezi foto).
7-In mijlocul fiecarei minciunele se face o taietura cu cutitul, loc prin care se trece unul din capete, formand un nod.
8-Se prajesc in mult ulei incins, la foc mare, cateva secunde pe fiecare parte. Se scot pe hartie absorbanta.
9-Se servesc pudrate cu zahar.

0 comment
1

You may also like

0 comment

Ana Alecsei octombrie 31, 2018 - 7:50 am

Arata delicios! Încercam și noi în vacanta asta. 🙂

Reply
ana costea octombrie 31, 2018 - 7:50 am

Arata delicios! Incercam si noi in vacanta asta!:)

Reply
alexandra.mircia octombrie 31, 2018 - 8:48 am

Multumesc! Sper sa va placa, e dulcele copilariei mele! Vacanta placuta!

Reply

Dă-i un răspuns lui ana costea Cancel Reply