Home Aperitive și gustări Salată de boeuf

Salată de boeuf

by alexandra

 

Bine cunoscuta si potrivita in aceasta perioada, probabil ca este cea mai prezenta salata in meniul Sarbatorilor! Cantitatea ingredientelor este la alegerea fiecaruia si dupa necesitate; ideea este sa fie cantitati egale (totusi, eu intotdeauna prefer sa predomine castravetii).

Ingrediente (in cantitati egale):

Carne de vita
Cartofi
Morcovi

Pastarnac
Mazare din conserva
Castraveti murati
Sare
Maioneza clasica (vezi reteta aici) sau maioneza din lapte (vezi reteta aici)- cat sa lege ingredientele
Muraturi (gogosari, castraveti)- pentru decor

Patrunjel verde, marar verde- pentru decor

Mod de preparare:

1- Carnea de vita se pune la fiert din timp, intr-o cantitate suficienta de apa (din lichidul ramas dupa fierbere se poate face o supa minunata).
2- Cand carnea este spre finalul fierberii, se adauga morcovii, cartofii si pastarnacul.
3- Carnea, morcovii, cartofii, pastarnacul si castravetii se taie in cubulete cat mai mici.
4- Se adauga mazarea si se sareaza dupa gust.
5- Se adauga maioneza si se amesteca toate ingredientele.
6- Se pune intr-un bol festiv si se decoreaza.

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment