Bine cunoscuta si potrivita in aceasta perioada, probabil ca este cea mai prezenta salata in meniul Sarbatorilor! Cantitatea ingredientelor este la alegerea fiecaruia si dupa necesitate; ideea este sa fie cantitati egale (totusi, eu intotdeauna prefer sa predomine castravetii).
Ingrediente (in cantitati egale):
Carne de vita
Cartofi
Morcovi
Pastarnac
Mazare din conserva
Castraveti murati
Sare
Maioneza clasica (vezi reteta aici) sau maioneza din lapte (vezi reteta aici)- cat sa lege ingredientele
Muraturi (gogosari, castraveti)- pentru decor
Patrunjel verde, marar verde- pentru decor
Mod de preparare:
1- Carnea de vita se pune la fiert din timp, intr-o cantitate suficienta de apa (din lichidul ramas dupa fierbere se poate face o supa minunata).
2- Cand carnea este spre finalul fierberii, se adauga morcovii, cartofii si pastarnacul.
3- Carnea, morcovii, cartofii, pastarnacul si castravetii se taie in cubulete cat mai mici.
4- Se adauga mazarea si se sareaza dupa gust.
5- Se adauga maioneza si se amesteca toate ingredientele.
6- Se pune intr-un bol festiv si se decoreaza.