Ingrediente:
Faina 000- 300 g
Praf de copt- 1 lingurita
Oua- 5 (la temperatura camerei)
Unt- 200 g (la temperatura camerei)
Zahar pudra- 200 g
Lapte- 4 linguri
Mix fructe si nuci:
Fructe uscate si nuci (caise, stafide, merisoare, ghimbir confiat, portocala confiata, catina, prune uscate, curmale, samburi de nuca, fulgi de migdale, fistic)- 400 g (maruntite)
Zeama de la o lamaie
Coaja razuita de la o lamaie
Coaja razuita de la o portocala
Vanilie- 3 pliculete
Scortisoara- 1 lingurita
Nucsoara- 1/2 lingurita
Esenta de rom- 1 lingurita
Zahar pudra- pentru ornat
Unt + pesmet- pentru tapetat forma de copt
Mod de preparare:
1- Se pregateste mixul de fructe uscate si nuci.
2- Untul si zaharul se bat cu mixerul.
3- Se adauga ouale pe rand si se mixeaza bine, pana ce zaharul este topit complet.
4- Se incorporeaza treptat faina (cernuta si amestecata cu praful de copt) si laptele, amestecand pana la incorporare.
5- Se adauga vanilia, scortisoara, nucsoara, esenta de ron, fructele uscate si nucile si se omogenizeaza amestecul.
6- Forma de guguluf se unge cu unt din belsug si se tapeteaza cu pesmet.
7- Se pune compozitia in forma de guguluf si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 45-50 minute (timpul de gatire poate varia in functie de dimensiunea formei; se face testul cu scobitoarea).
8- Se lasa la racit, apoi se scoate din forma, se pudreaza cu zahar praf sau se decoreaza dupa plac.