Pentru ca deja facem planuri pentru cea mai frumoasa perioada a anului, am revizuit reteta, am completat arome, am adaugat podoabe, totul pentru seri de iarna incarcate de magie!
Aromele se pot ajusta in functie de preferinte.
Ingrediente:
Faina- 500 g
Zahar brun Demerara- 150 g
Miere- 100 g
Unt (80% grăsime, de preferat)- 150 g
Oua- 3
Bicarbonat de sodiu- 1 lingurita (stins cu cateva picaturi de lamaie)
Cacao- 1 lingurita
Anason stelat- 1
Scortisoara- 2-3 lingurite
Nucsoara- 1 lingurita
Cuisoare macinate- 1/2 lingurita
Ghimbir pudra- 1-2 lingurite
Cardamon- 1/2 lingurita
Ienibahar- 1/2 lingurita
Coaja de portocala-1/2 lingurita
Coaja de lamaie- 1/2 lingurita
Glazura regala (royal icing)- pentru decor (vezi reteta aici)
Ciocolata topita
Creioane pentru decor
Bomboane / bezele pentru decor
Mod de preparare:
1- Untul, mierea, zaharul si anasonul se pun intr-un vas la bain-marie; se amesteca constant, pana incepe sa se dizolve zaharul.
2- Amestecul se pune la racorit.
3- Se scoate anasonul,apoi se adauga cacaua, bicarbonatul si condimentele si se amesteca foarte bine, cu lingura, pana la omogenizare.
4- Se adauga ouale si se amesteca bine, tot cu lingura.
5- Se adauga treptat si faina si se framanta aluatul.
6- Se acopera aluatul cu folie alimentara si se lasa la frigider cateva ore.
7- Aluatul se intinde in strat destul de gros, pe o suprafata putin infainata.
8- Se decupeaza in formele dorite si se coc la cuptorul preincalzit, la 165 grade, doar pana incep sa se rumeneasca putin. Nu le lasati mai mult, caci se vor intari!
9- Se lasa sa se raceasca, apoi se pot glazura si / sau decora cu creioane, bomboane, bezele… (reteta de glazura aici).
Framantati!
3 comments
[…] Turta dulce- vezi reteta aici Ciocolata Nestle Dessert Blanc- 180 g (topita la bain-marie) Bomboane colorate Creioane pentru […]
[…] turta dulce vezi aici. Pentru glazura: Ciocolata Nestle Dessert Blanc- 180 g ( 1 tableta) Ciocolata Nestle Dessert Noir- […]
[…] Turta dulce- vezi reteta aici […]