Este o glazura foarte potrivita pentru decorarea turtei dulci. Respectati intru totul recomandarile si pasii si veti avea o glazura reusita! Sursa inspiratiei aici.
Ingrediente:
Albus de ou-1
Zahar pudra, cernut-175 g (sa fie din comert, nu macinat acasa)
Zeama de lamaie-1 lingurita
Amidon Dr.Oetker-1 lingurita
Mod de preparare:
1-Intr-un vas foarte curat si uscat se bate albusul cu mixerul, pana devine ferm.
2-Se adauga amidonul si zeama de lamaie si se bate pana la omogenizare.
3-Se adauga zaharul putin cate putin; eu am adaugat cate doua linguri, am mixat pana la omogenizare completa si tot asa…
4-Dupa ce tot zaharul a fost inglobat, compozitia ar trebui sa fie densa, lucioasa si sa nu curga din lingura.
5-Glazura se pune intr-un pos de glazurare si trebuie folosita imediat.
1 comment
[…] Ingrediente: Faina- 500 g Zahar brun- 150 g Miere- 100 g Unt (80% grăsime, de preferat)- 150 g Oua- 3 Bicarbonat de sodiu- 1 lingurita Cacao- 1 lingurita Scortisoara- 2 lingurite Nucsoara- 1 lingurita Cuisoare macinate- 1/2 lingurita Ghimbir- 1 lingurita (eu am folosit ghimbir proaspat, razuit) Glazura regala (royal icing)- pentru decor (vezi reteta aici) […]