Home Frământări dulci Glazura regala (royal icing)

Glazura regala (royal icing)

by alexandra

Este o glazura foarte potrivita pentru decorarea turtei dulci. Respectati intru totul recomandarile si pasii si veti avea o glazura reusita! Sursa inspiratiei aici.

Ingrediente:

Albus de ou-1
Zahar pudra, cernut-175 g (sa fie din comert, nu macinat acasa)
Zeama de lamaie-1 lingurita
Amidon Dr.Oetker-1 lingurita

Mod de preparare:

1-Intr-un vas foarte curat si uscat se bate albusul cu mixerul, pana devine ferm.
2-Se adauga amidonul si zeama de lamaie si se bate pana la omogenizare.
3-Se adauga zaharul putin cate putin; eu am adaugat cate doua linguri, am mixat pana la omogenizare completa si tot asa…
4-Dupa ce tot zaharul a fost inglobat, compozitia ar trebui sa fie densa, lucioasa si sa nu curga din lingura.
5-Glazura se pune intr-un pos de glazurare si trebuie folosita imediat.

 

 

 

 

 

 

1 comment
0

You may also like

1 comment

Turta dulce de casă – Alexandra’s kitchen aprilie 14, 2019 - 3:51 pm

[…] Ingrediente: Faina- 500 g Zahar brun- 150 g Miere- 100 g Unt (80% grăsime, de preferat)- 150 g Oua- 3 Bicarbonat de sodiu- 1 lingurita Cacao- 1 lingurita Scortisoara- 2 lingurite Nucsoara- 1 lingurita Cuisoare macinate- 1/2 lingurita Ghimbir- 1 lingurita (eu am folosit ghimbir proaspat, razuit) Glazura regala (royal icing)- pentru decor (vezi reteta aici) […]

Reply

Leave a Comment