Cunoasteti poate deja aceasta reteta, este cea cu care mi-am inceput blogul: biscuitii Cornelia. Fiind iarna si in plin sezon de sarbatoare, am vrut sa le dau o reinterpretare asortata, asa ca am considerat ca fiind foarte potrivite aromele de lamaie si portocala. In plus, le-am facut “utile”canilor de ceai sau cafea…
Ingrediente:
Zahar pudra- 150 g
Unt- 250 g (la temperatura camerei)
Faina- 350 g
Galbenus de ou- 2 (la temperatura camerei)
Coaja razuita de la o portocala (aveti grija sa nu razuiti decat la suprafata, partea alba este foarte amara)
Coaja razuita de la o lamaie.
Mod de preparare:
1- Primele patru ingrediente se amesteca si se formeaza un aluat (vezi modul de preparare si aici).
2- Aluatul omogenizat bine se imparte in doua.
3- In prima parte adaugam coaja razuita de la o portocala, iar in a doua adaugam coaja razuita de la o lamaie.
4- Se infoliaza si se lasa la frigider pentru minim 30 minute.
5- Se intind foile (sa nu fie prea subtiri) pe blat infainat si se decupeaza in formele dorite.
6- Din forme se decupeaza cu cutitul un dreptunghi, astfel incat fursecurile (coapte) sa poata fi “agatate” de cana (vezi foto mai jos).
7- Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre minim, pana incep sa fie ferme la atingere.
Atat. Framantati!
1 comment
[…] bun cu ciocolata alba, chiar! Voi lasa link pe masura ce reusesc sa si public aceste abordari: Fursecuri cu arome de iarna. Remixurile cu acest super-aluat vor continua. Ingrediente Zahar pudra- 150 g Unt […]