Home Frământări dulci Coronita din gogosi Struffoli

Coronita din gogosi Struffoli

by alexandra

Foarte mult m-au bucurat retetele de Craciun propuse de Nutella in aceasta iarna! Am ales una, deocamdata, si sper sa fie si spre incantarea si deliciul multora dintre voi!

Ingrediente:

Faina-300 g
Oua-3
Zahar-50 g
Unt topit-70 g
Drojdie uscata-1/2 lingurita
Sirop de anason-50 ml (aproximativ 70 ml apa+3-4 bucati anason stelat+1 lingura zahar, pus la fiert pana incepe sa scada si va multumeste aroma)
Sare-1 praf
Vanilie-semintele de la o pastaie
Miere-5 linguri
Ulei-pentru prajit

Mod de preparare:

1-Se amesteca faina cu ouale, untul (topit si racorit), zaharul, drojdia, sarea, siropul de anason si semintele de vanilie pana ce se obtine un aluat moale si elastic.
2-Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider minim doua ore si jumatate (eu l-am lasat peste noapte).
3-Se scoate aluatul din frigider, se pune pe blatul infainat si se modeleaza fasii de grosimea unui deget (vezi foto).
4-Se taie fasiile in cubulete cu latura de 2 cm.
5-Se pune intr-un vas mult ulei la incins (atat ulei cat sa fie gogosile acoperite atunci cand le prajim).
6-Se pun pe rand cubuletele in uleiul incins si se scot cu ajutorul unei spumiere pe un prosop de hartie.
7-Intr-un alt vas se pun la incalzit cele 5 linguri de miere.
8-Gogosile se dau prin miere, apoi se aranjeaza pe un platou sub forma unei coronite.
9-Se decoreaza dupa gustul si imaginatia fiecaruia.

Craciun fericit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment