Nimic mai potrivit in aceste ultime zile de post! O reteta simpla si satioasa. Sursa inspiratiei aici.
Ingrediente:
Faina-500 g
Drojdie uscata-7 g
Zahar-1/2 lingurita
Sare-1/2 lingurita
Ulei-1 lingura
Apa calduta
Cartofi-3, mai mari
Ceapa-2
Sare
Piper
Verdeturi
Ulei (pentru calit ceapa si prajit placintele)
Mod de preparare:
1-Faina se cerne intr-un vas.
2-Se adauga drojdia, zaharul si putina apa calduta, se amesteca putin si se lasa 10 minute.
3-Dupa cele 10 minute se adauga sarea si uleiul si incepem sa framantam, adaugand apa putin cate putin, pana ce aluatul nu se mai prinde de maini.
4-Lasam aluatul in loc caldut, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.
5-Cartofii se curata si se fierb in apa cu sare.
6-Ceapa taiata marunt se caleste in ulei.
7-Cartofii fierti se sfarama ca pentru piure si se amesteca cu ceapa calita (cu tot cu uleiul in care s-a calit).
8-Se adauga verdeata tocata.
9-Lasam umplutura la racit.
10-Aluatul crescut se imparte in parti egale (eu am impartit in 8 bile).
11-Fiecare bila de aluat se prelucreaza pe o suprafata infainata, intinzandu-o sub forma de foaie rotunda.
12-Se pune umplutura pe jumatate de foaie, cealalta jumatate o aducem peste (vezi in foto), iar marginile se lipesc cu ajutorul unei furculite (vezi foto).
13-Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti.
Framantati!