Ca sa continuam recomandarile culinare ale sezonului, va indemn sa incercati aceasta supa (care seamana mai mult, de fapt, cu o tocanita), extrem de satioasa!
Ingrediente:
Ceapa galbena- 1/2 kg
Unt- 50 g
Faina- 1 lingura
Sare
Piper negru
Supa de vita- 300 ml
Cascaval razuit- 50 g
Paine- 4 felii
Foaie de dafin- 1
Cimbru verde
Mod de preparare:
1- Untul se topeste intr-o cratita / oala incapatoare.
2- Se adauga ceapa maruntita si foaia de dafin. Se lasa la foc mic, timp de 30-40 de minute.
3- Se adauga faina, cimbrul verde si supa si se amesteca. Se lasa la foc mediu spre mare timp de inca 10 minute.
4- Se asezoneaza si (daca este cazul) se transfera supa intr-un vas termorezistent.
5- Se aranjeaza feliile de paine deasupra supei si se presara cu cascaval razuit.
6- Se pune in cuptorul preincalzit, pe nivelul din mijloc, pana ce se gratineaza cascavalul.