Doua- trei minute, cu tot cu pregatiri, atat dureaza sa prepari o maioneza din lapte. Regulile de respectat: proportia sa fie de 1:2, adica la o masura de lapte vom adauga doua de ulei. Nu este necesar ca laptele sa fie la temperatura camerei.
Ingrediente:
Lapte- 1/2 pahar
Ulei- 1 pahar
Lamaie- 1/2
Mustar- 1 lingurita
Sare
Piper
Mod de preparare:
1- Toate igredientele se pun intr-un vas mai inalt si se mixeaza cu blenderul vertical pentru cateva secunde.
2- Daca este cazul, se completeaza cu sare si piper.
O maioneza usoara, perfecta pentru foarte multe preparate; eu am folosit-o la salata de conopida
(reteta aici).
2 comments
[…] catei (sau dupa preferinta, eu pun mai mult usturoi intotdeauna) Maioneza din lapte (vezi reteta aici) sau maioneza cu ou (reteta aici) Sunca (taiata cubulete si rumenita putin) Marar Ceapa verde Sare […]
[…] muratiSareMaioneza clasica (vezi reteta aici) sau maioneza din lapte (vezi reteta aici)- cat sa lege ingredienteleMuraturi (gogosari, castraveti)- pentru […]