Daca tot suntem la inceput de sezon rece, supele si ciorbitele consistente nu trebuie sa ne lipseasca!
Clar, ciorba de perisoare este preferata multora!
Ingrediente:
Ceapa-1
Morcovi-2
Cartofi-2 sau 1/2 cescuta orez
Telina-1 felie
Ardei rosu-1
Pastarnac-1 (mic)
Patrunjel radacina-1 bucatica
Verdeturi (patrunjel, marar, leustean)
Lamaie-1
Ou- 1
Sare
Piper
Unt-1 bucatica
Smantana
Ardei iute- optional
Pentru perisoare:
Carne tocata- 500 g
Ou- 1
Ceapa- 1 (maruntita bine si calita in ulei)
Usturoi- 2-3 catei (zdrobiti si tocati)
Verdeturi- patrunjel, marar (maruntite)
Gris- 1-2 linguri
Sare
Piper negru
Boia dulce
Mod de preparare:
1-Se amesteca bine ingredientele mentionate in partea Pentru perisoare si se formeaza perisoarele.
2-Toate legumele se taie cubulete si se calesc (in oala in care se pregateste ciorba) cu bucatica de unt, in jur de 2-3 minute, amestecand tot timpul.
3-Se completeaza cu apa si se da la fiert.
4-Dupa ce incepe sa fiarba se pun perisoarele si se lasa, la foc mic si cu capacul pus, pentru inca aproximativ 20-30 minute.
5-Se adauga zeama de la lamaie, verdeturile tocate si se potriveste de sare si piper.
6-Se amesteca 1 ou cu 2-3 linguri de smantana si putin lichid din ciorba, astfel incat sa se formeze un liezon caldut; acesta se toarna in oala cu ciorba si se amesteca.
Optional, se serveste cu ardei iute.