Home Supe și ciorbe Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

by alexandra

Daca tot suntem la inceput de sezon rece, supele si ciorbitele consistente nu trebuie sa ne lipseasca!
Clar, ciorba de perisoare este preferata multora!

Ingrediente:

Ceapa-1
Morcovi-2
Cartofi-2  sau 1/2 cescuta orez
Telina-1 felie
Ardei rosu-1
Pastarnac-1 (mic)
Patrunjel radacina-1 bucatica
Verdeturi (patrunjel, marar, leustean)
Lamaie-1
Ou- 1
Sare
Piper
Unt-1 bucatica
Smantana
Ardei iute- optional

Pentru perisoare:

Carne tocata- 500 g
Ou- 1
Ceapa- 1 (maruntita bine si calita in ulei)
Usturoi- 2-3 catei (zdrobiti si tocati)
Verdeturi- patrunjel, marar (maruntite)
Gris- 1-2 linguri
Sare
Piper negru
Boia dulce

Mod de preparare:

1-Se amesteca bine ingredientele mentionate in partea Pentru perisoare si se formeaza perisoarele.
2-Toate legumele se taie cubulete si se calesc (in oala in care se pregateste ciorba) cu bucatica de unt, in jur de 2-3 minute, amestecand tot timpul.
3-Se completeaza cu apa si se da la fiert.
4-Dupa ce incepe sa fiarba se pun perisoarele si se lasa, la foc mic si cu capacul pus, pentru inca aproximativ 20-30 minute.
5-Se adauga zeama de la lamaie, verdeturile tocate si se potriveste de sare si piper.
6-Se amesteca 1 ou cu 2-3 linguri de smantana si putin lichid din ciorba, astfel incat sa se formeze un liezon caldut; acesta se toarna in oala cu ciorba si se amesteca.

Optional, se serveste cu ardei iute.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment