Din retetele toamnei nu poate lipsi dovleacul, iar aceasta supa crema mi se pare un superlativ al supelor! E nevoie doar de o jumatate de ora ca sa o preparati. Pentru un plus de dichis recomand servirea intr-un vas natural, din dovleac.
Ingrediente:
Miez de dovleac- 260 g (poate varia cantitatea)
Supa de legume / apa- 1- 1,5 l (calda)
Supa oase-1 cubulet (vezi reteta aici), optional
Zahar- 1 praf
Sare
Piper alb
Scortisoara
Nucsoara
Boia dulce afumata
Cimbru uscat
Praf de usturoi
Ulei din samburi de dovleac / masline
Patrunjel verde
Sugestii garnisire:
Grisine invelite in bacon prajit
Bacon prajit
Parmezan razuit / cascaval cubulete
Smantana
Seminte prajite de dovleac
Ulei de dovleac
Ardei iute
Crutoane de paine prajita
Mod de preparare:
1- Miezul de dovleac (taiat cubulete, aproximativ) se stropeste cu ulei, se condimenteaza cu sare, piper, boia, scortisoara, nucsoara, cimbru, praf de usturoi si se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
2- Impreuna cu tava cu miez, se pune la copt si carcasa dovleacului, impreuna cu capacul.
3- Miezul copt se paseaza cu blenderul vertical.
4- Se aduga supa / apa calda, zaharul, supa de oase (optional) si se omogenizeaza totul.
5-Se asezoneaza, daca mai este cazul.
6-Se serveste cu garniturile dorite: grisine invelite in bacon, parmezan razuit, cascaval cubulete, se presara scortisoara, se adauga smantana si patrunjel verde…
Rasfat de toamna!
3 comments
[…] e toamna atat de lunga cate retete minunate cu dovleac se pot face! Dupa supa crema de dovleac si biscuitii uriasi cu dovleac si ciocolata, va propun aceasta reteta simpla si dulce. Ca si […]
[…] cand am gatit-o prima data ma intreb daca aceasta supa este cea mai buna sau cea de dovleac?! Eu nu reusesc sa ma […]
[…] sau aperitiv, se fac repede si garanteaza savoarea. Alunga monotonia unei supe creme (vezi aici o astfel de asociere), dar nu trec neobservate nici pe un platou de […]