Daca nu ati renuntat inca la condimentele de supa din comert, atunci,acum e cazul sa o faceti. Cine are copii, nu are nici o scuza! Acest concentrat imbogateste supele, tocanitele, sosurile, ofera gust si aduce numai beneficii organismului. Despre proprietatile supei de oase puteti citi mai multe aici.
Doua precizari:1-procurati oase dintr-o sursa sigura,bio si 2-fierbeti supa la foc cat mai mic pentru minim 12 ore(eu am lasat-o si mai mult,trei zile,dar cu pauza noaptea).Cine are slow cooker e fericit acum!
Ingrediente:
Oase(de vita,porc sau chiar de pui)-2kg(sau poate varia)
Cartofi-3
Morcovi-3
Telina-2 felii
Ceapa-1
Usturoi-1 capatana
Otet de mere-1 lingura
Apa filtrata
Mod de preparare:
1-Toate ingredientele se pun la fiert in apa filtrata,la foc cat mai mic,intre 12 si 72 ore.
2-Dupa trecerea timpului alocat fierberii,se scurge supa(doar supa!)prin sita si se lasa la racit.
3-Cand este rece,supa poate fi portionata si congelata(eu am folosit forme de bomboane de silicon).
4-Se pastreaza la congelator cateva luni.
Astfel, aveti propriul concentrat de supa pentru cateva luni!
1 comment
[…] varia cantitatea) Supa de legume (stoc)- in curand reteta- 1,5- 2 l Supa oase-1 cubulet (vezi reteta aici), optional Zahar- 1 praf Sare Piper Scortisoara pudra […]