Home Frământări dulci Biscuiti leopard

Biscuiti leopard

by alexandra

 

Ma bucur intotdeauna cand framant aluat, cand incerc o reteta noua de biscuiti, imi place in mod special acest “sector”al dulciurilor. Am vazut reteta cu ceva timp in urma, dar am amanat pentru zile mai libere. Sa nu faceti asa! Framantati coca in trei culori si faceti biscuitii leopard! Copiii, in mod special, vor fi de-a dreptul fascinati!  Sursa: aici.

Ingrediente:

Unt- 250g (moale)
Zahar pudra- 200g
Ou-1
Faina- 600g
Suc de lamaie- 20ml
Bicarbonat de sodiu- 1 lingurita
Cacao- 3-4 linguri

Mod de preparare:

1-Faina se cerne impreuna cu bicarbonatul.
2-Untul se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga oul si sucul de lamaie.
3-Din aceasta compozitie se ia 1/3 si se amesteca cu o lingura rasa de cacao intr-un alt bol.
4-Din aceasta compozitie cu cacao se iau 2/3 si se amesteca cu restul de cacao intr-un cel de-al treilia bol.
5-Se obtin 3 compozitii:alb,maro deschis si maro inchis.
6-O jumatate din cantitatea de faina se adauga la compozitia alba.
7-Restul de faina se imparte compozitiilor maro in asa fel incat sa se obtina un aluat solid.
8-Aluaturile se infasoara in folie de plasic si se dau la frigider pentru minim o ora.
9-Dupa odihna de la frigider, aluatul maro inchis se intinde sub forma unui dreptunghi.
10-Aluatul maro deschis se ruleaza sub forma de sul;acesta se va infasura in aluatul maro inchis.
11-Acest sul (infasurat in folie) se da la congelator pentru 15 minute.
12-Pe masa pudrata cu faina se intinde aluatul alb.
13-Din sulul maro se taie felii care se aseaza peste aluatul alb.
14-Se trece cu sucitorul astfel incat sa se formeze modelul.
15-Se decupeaza biscuitii si se coc 15-20 minute la foc moderat-minim (cuptorul fiind preincalzit,bineinteles).

Framantati biscuitii!

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment