Cea mai simpla reteta de trifle pentru micul dejun! Totul incepe cu prepararea iaurtului de casa,iaurtiera fiind inca o investitie buna pentru bucataria noastra!
Ingrediente
Pentru iaurt(7 portii):
Lapte(de la tara,natural!)- 1300 ml
Iaurt bio-7 lingurite
Pentru reteta de trifle(1 portie):
Iaurt-1 borcanel(aproximativ 200 ml)
Biscuiti sfaramati-4-5
Miere-1lingurita
Fulgi de migdale prajiti
Fructe-afine si zmeura(in cazul de fata)
Mod de preparare
Iaurtul:
1-In cele sapte borcanele ale iaurtierei(asta daca aveti modelul pe care il am si eu,bineinteles)se pune cate o lingurita de iaurt bio.
2- Se umplu cu laptele caldut(fiert in prealabil).
3-Se inchid borcanelele si se pun in iaurtiera.
4-Din momentul in care ati pornit iaurtiera nu o mai miscati din loc!
5-Dupa 6-8 ore puteti scoate borcanele cu iaurt.
6-Se mai lasa in frigider pentru aproximativ 2 ore,sa se mai inchege.
Trifle cu iaurt de casa
1-Intr-un recipient la alegere,transparent,de preferinta,(eu am folosit acum o cupa de inghetata) se pune un strat de biscuiti sfaramati
2-Urmeaza stratul de iaurt
3-Peste iaurt se pun fructele si fulgii de migdale prajiti(foarte putin prajiti,intr-o tigaie pe aragaz/tava la cuptor,fara ulei
4-Totul se garniseste cu o lingurita de miere.
Delicios!