Home Frământări dulci Biscuiti cu cereale

Biscuiti cu cereale

by alexandra

 

 

Despre aceasta reteta este suficient daca spun ca poate constitui o modalitate de a-i face pe copii sa consume cereale. In plus, biscuitii sunt facuti cu faina integrala. Din aceste cantitati vor iesi doua tavi (de aragaz) de biscuiti.
Sursa inspiratiei:aici.

Ingrediente

Seminte-150g(de care aveti:floarea soarelui,dovleac,susan,in,migdale,nuci etc.)
Fulgi de grau-150g(sau de ovaz)
Faina integrala-50g
Unt-125g(la temperatura camerei)
Zahar pudra-100g
Oua-1(la temperatura camerei)
Vanilie-1 pastaie(semintele)
Praf de copt-1 lingurita

Mod de preparare

1-Se calesc putin semintele intr-o tigaie uscata fara ulei (aveti grija, se ard foarte repede!).
2-Se amesteca semintele cu fulgii de grau sau de ovaz si se macina la robot atat cat sa mai aiba textura grunjoasa.
3-Se amesteca faina cu praful de copt.
4-Untul moale se mixeaza cu zaharul.
5-Se adauga oul si se mai mixeaza putin.
6-Se adauga semintele din pastaia de vanilie, faina si amestecul de seminte si fulgi.
7-Se amesteca totul bine cu lingura.
8-Compozitia este putin mai moale, daca va vine greu sa o modelati, se poate lasa la frigider 10-15 minute.
9-Biscuitii se modeleaza in forma dorita si se dau la cuptor (preincalzit), la foc minim pentru 20 minute sau pana incep sa fie fermi la atingere, cu marginile usor rumenite.

Framantati!

Daca faina integrala o obtineti din grau spelta, macinat in propria moara, si mai bine!( Aceasta moara face parte din seria investitiilor inteligente pentru bucatarie!)

 

 

 

                             

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment