Intotdeauna merita sa faci un dulce de casa! In plus, pe langa forma clasica de bomboane pe bat, am incercat si o abordare glamour, sau cel putin asa aveam de gand.
O reteta din categoria: de pregatit impreuna cu copiii, chiar daca factorul glamour are de suferit oarecum..
Sursa inspiratiei:aici.
Ingrediente
Biscuiti Oreo- 176 g (16 bucati)
Branza Almette cu smantana- 100 g
Ciocolata alba,cu lapte,neagra- cate 100 g
Decoratiuni (bombonele, biscuiti sfaramati, cacao, nuca de cocos)
Stafide hidratate in apa cu esenta de rom- optional
Mod de preparare
1-Se sfarama biscuitii la robot.
2- Se amesteca cu branza.
3-Se formeaza bombonelele; daca vreti sa puneti cate o stafida in fiecare, acum e momentul (stafidele sa fie lasate la hidratat aproximativ 30 minute in apa cu putina esenta de rom).
4-Se lasa bomboanele la congelator pentru 20 minute pe hartie de copt.
5-Ciocolata se topeste la bain-marie.
6-Se decoreaza bomboanele dupa propria imaginatie; doua mentiuni: 1-bomboanele trebuie sa fie reci, deci daca incep sa se inmoaie, dati din nou la congelator si 2- nu folositi ciocolata topita imediat pentru decorare, va fi prea lichida.
Inainte de a fi servite, lasati bomboanele (tot pe hartia de copt) la frigider pana ce vedeti ca s-a intarit ciocolata.
Mmmm!!!