Sunt deja vreo cinci ani de cand am descoperit ce gustare savuroasa poate iesi din resturile din frigider. Da, exact asa, in mare parte reteta e formata din ceea ce ramane prin frigider, camara, alimente care de multe ori ajung in tomberon…Imaginatia fiecaruia va fi granita listei cu ingrediente…;ingredientele ce trebuie sa le respectam cu rigoare sunt: cele patru oua crude (am incercat si cu trei si nu s-a legat suficient de bine!), cele trei linguri de faina si cele trei linguri de smantana sau iaurt, o bucatica cat de mica de cascaval sau mozzarella. In varianta pe care v-o prezint acum am pus urmatoarele:
Ingrediente
Salam / sunca- 3-4 felii
Telemea- 50g
Cascaval- 50g
Mozzarella- 1 bucatica
Oua crude- 4
Oua fierte tari- 2
Ciuperci- 200g (aproximativ)
Faina- 3 linguri
Smantana- 3 linguri
Muraturi- 2 castraveti,1 gogosar
Masline- 3-4
Verdeturi
Sare
Piper
Unt- pentru uns forma
Mod de preparare
1-Toate ingredientele, maruntite in forma dorita, se amesteca intr-un bol incapator.
2-Se condimenteaza cu sare si piper (sare mai putina, daca exista deja telemea, cascaval, muraturi sau masline, care sunt deja sarate).
3-Compozitia se toarna in forma dorita (unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt).
4-Se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
5-In momentul in care compozitia se incheaga, se poate opri cuptorul.
6-Se lasa sa se raceasca inainte de a scoate din forma.
In ceea ce priveste forma, se poate opta pentru: tava de briose, de chec, tava obisnuita, de prajitura, sau in tava de pizza ( foto mai jos diferite). Se taie in forma dorita atunci cand e deja rece.
Pofta buna!