Home Aperitive și gustări Chec aperitiv

Chec aperitiv

by alexandra

Sunt deja vreo cinci ani de cand am descoperit ce gustare savuroasa poate iesi din resturile din frigider. Da, exact asa, in mare parte reteta e formata din ceea ce ramane prin frigider, camara, alimente care de multe ori ajung in tomberon…Imaginatia fiecaruia va fi granita listei cu ingrediente…;ingredientele ce trebuie sa le respectam cu rigoare sunt: cele patru oua crude (am incercat si cu trei si nu s-a legat suficient de bine!), cele trei linguri de faina si cele trei linguri de smantana sau iaurt, o bucatica cat de mica de cascaval sau mozzarella. In varianta pe care v-o prezint acum am pus urmatoarele:

Ingrediente

Salam / sunca- 3-4 felii
Telemea- 50g
Cascaval- 50g
Mozzarella- 1 bucatica
Oua crude- 4
Oua fierte tari- 2
Ciuperci- 200g (aproximativ)
Faina- 3 linguri
Smantana- 3 linguri
Muraturi- 2 castraveti,1 gogosar
Masline- 3-4
Verdeturi
Sare
Piper
Unt- pentru uns forma

Mod de preparare

1-Toate ingredientele, maruntite in forma dorita, se amesteca intr-un bol incapator.
2-Se condimenteaza cu sare si piper (sare mai putina, daca exista deja telemea, cascaval, muraturi sau masline, care sunt deja sarate).
3-Compozitia se toarna in forma dorita (unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt).
4-Se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
5-In momentul in care compozitia se incheaga, se poate opri cuptorul.
6-Se lasa sa se raceasca inainte de a scoate din forma.

In ceea ce priveste forma, se poate opta pentru: tava de briose, de chec, tava obisnuita, de prajitura, sau in tava de pizza ( foto mai jos diferite). Se taie in forma dorita atunci cand e deja rece.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment