Din seria “wok-ul cel bun la toate”! Imi place mult sa gatesc in wok! Este un “instrument”de mare impact in bucatarie, te scoate din incurcatura cand vrei sa gatesti ceva rapid, te scuteste de necesitatea altor vase si lista ar putea continua cu versatilitatea retetelor ce se pot prepara in wok. In ultimul timp am facut tot mai des cartofi cu oua si telemea, deoarece copiii imi cer intotdeauna si a doua portie. Mie, personal, amestecul acestor ingrediente in tigaie imi aminteste de copilarie (normal, totul se facea in tigaie, nu era wok pe atunci). Iata si cantitatile ingredientelor raportate la un cartof mare:
Ingrediente
Cartof mare-1 (copt in prealabil)
Telemea (sau cascaval)- 50g
Ou- 1
Ulei- 1 lingura
Sare
Piper
Verdeturi
Muraturi / salata (optional)
Sunca (optional)
Mod de preparare
1-Cartoful copt, curatat de coaja si maruntit, se pune in wok-ul incins, impreuna cu o lingura de ulei.
2-Se lasa cat sa se rumeneasca putin, apoi se adauga branza razuita (sau sfaramata) si oul.
3-Se amesteca totul continuu, aproximativ un minut. Gata!
4-Nu va ramane decat sa condimentati (cu masura, daca ati folosit o branza mai sarata), sa presarati verdeturile preferate si sa asortati salata sau muraturile dorite! Bineinteles, daca doriti, “se asorteaza”si cu carnaciori, sunca etc.
Incercati!