Home Aperitive și gustări Sărățele

Sărățele

by alexandra

Iata cea mai simpla reteta de saratele! Avem nevoie de doar trei ingrediente principale, in cantitati egale!
 
 
Ingrdiente (pentru doua tavi de aragaz)
 
Faina alba- 250 g
Unt rece 65%- 250 g
Telemea- 250 g
Galbenus de ou- 1
Susan alb / negru, chimen, boia, frunze de patrunjel- pentru decor
 
 
Mod de preparare
 

1- Intr-un bol incapator se amesteca cele trei ingrediente (faina, untul si telemeaua) pana se obtine o coca.
2- Coca se poate pastra la frigider, pentru o mai buna manevrare, sau se intinde imediat pe o suprafata infainata; foaia sa aiba o grosime de aproximativ 0,5 cm.
3- Se decupeaza in formele dorite.
4- Se ung cu galbenus de ou si se presara seminte, boia etc.
5- Se lasa la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe nielul din mijloc, pana se rumenesc.

 
 
1 comment
0

You may also like

1 comment

Saratele triunghiuri – Alexandra’s kitchen aprilie 14, 2019 - 2:27 pm

[…] cred ca exista o reteta mai usoara de saratele ca cea de aici. Este si punctul de plecare al retetei de saratele triunghiuri, cu o mica diferenta: branza […]

Reply

Leave a Comment