Iata cea mai simpla reteta de saratele! Avem nevoie de doar trei ingrediente principale, in cantitati egale!
Ingrdiente (pentru doua tavi de aragaz)
Faina alba- 250 g
Unt rece 65%- 250 g
Telemea- 250 g
Galbenus de ou- 1
Susan alb / negru, chimen, boia, frunze de patrunjel- pentru decor
Galbenus de ou- 1
Susan alb / negru, chimen, boia, frunze de patrunjel- pentru decor
Mod de preparare
1- Intr-un bol incapator se amesteca cele trei ingrediente (faina, untul si telemeaua) pana se obtine o coca.
2- Coca se poate pastra la frigider, pentru o mai buna manevrare, sau se intinde imediat pe o suprafata infainata; foaia sa aiba o grosime de aproximativ 0,5 cm.
3- Se decupeaza in formele dorite.
4- Se ung cu galbenus de ou si se presara seminte, boia etc.
5- Se lasa la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe nielul din mijloc, pana se rumenesc.
1 comment
[…] cred ca exista o reteta mai usoara de saratele ca cea de aici. Este si punctul de plecare al retetei de saratele triunghiuri, cu o mica diferenta: branza […]