Am tinut neaparat sa incep acest blog cu cea mai buna reteta de biscuiti! In curand (garantez!) va fi si preferata voastra. De ce? Pentru ca se prepara rapid, e absolut delicioasa si, nu in ultimul rand, nu exista sa nu reuseasca! Practic, e o reteta de fursecuri, cu mici variatii ale cantitatilor. Eu o am de la prietena mea, Cornelia; reteta nu avea un nume, asa ca de la inceput le-am spus “biscuiti Cornelia”.
Atentie! Creeaza dependenta!
Update:
In numele gustului desavarsit, am considerat ca ar fi pacat sa nu trec aceasta reteta prin prisma imaginatiei! Asadar, de-a lungul traseului blogului spre site, aluatul a imbracat forme diferite, a testat arome, s-a dichisit si a facut parteneriat bun cu ciocolata alba, chiar! Voi lasa link pe masura ce reusesc sa si public aceste abordari: Fursecuri cu arome de iarna.
Remixurile cu acest super-aluat vor continua.
Ingrediente
Zahar pudra- 150 g
Unt 65%- 250 g(la temperatura camerei)
Faina 000- 350 g
Galbenus de ou- 2 (la temperatura camerei)
Ciocolata Nestle Dessert Noir- 100 g (pentru decor)
Mod de preparare
1- Se amesteca galbenusurile de ou, zaharul pudra si untul moale (cu mixerul sau cu lingura, rezultatul e acelasi).
2- Dupa ce s-a format un amestec omogen, se incorporeaza treptat faina si se framanta putin.
3- Aluatul rezultat se inveleste in folie si se lasa la frigider pentru minim 30 de minute.
4- Se intinde aluatul pe suprafata tapetata cu putina faina in foaie cu grosimea de aproximativ o jumatate de centimetru, poate un pic mai mult (daca e mai subtire foaia, biscuitii vor fi mai crocanti, dar tot buni).
5- Se decupeaza cu sabloanele dorite.
6- Se pun in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, in jur de 10-15 minute, dar se urmareste evolutia lor, cu grija sa nu se arda; cand incep sa se rumeneasca dedesubt sunt gata! Se lasa sa se raceasca.
Raman ca atare sau pot fi decorati cu ciocolata topita la bain-marie. Fara exagerare, sunt foarte, foarte buni!
Va indemn sa framantati!
2- Dupa ce s-a format un amestec omogen, se incorporeaza treptat faina si se framanta putin.
3- Aluatul rezultat se inveleste in folie si se lasa la frigider pentru minim 30 de minute.
4- Se intinde aluatul pe suprafata tapetata cu putina faina in foaie cu grosimea de aproximativ o jumatate de centimetru, poate un pic mai mult (daca e mai subtire foaia, biscuitii vor fi mai crocanti, dar tot buni).
5- Se decupeaza cu sabloanele dorite.
6- Se pun in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, in jur de 10-15 minute, dar se urmareste evolutia lor, cu grija sa nu se arda; cand incep sa se rumeneasca dedesubt sunt gata! Se lasa sa se raceasca.
Raman ca atare sau pot fi decorati cu ciocolata topita la bain-marie. Fara exagerare, sunt foarte, foarte buni!
Va indemn sa framantati!
6 comments
[…] urma cu un an publicam prima reteta pe blog: biscuitii Cornelia. Uite ca am ajuns la reteta cu numarul 180 ! Si nimic nu marca mai bine momentul aniversar decat o […]
[…] poate deja aceasta reteta, este cea cu care mi-am inceput blogul: biscuitii Cornelia. Fiind iarna si in plin sezon de sarbatoare, am vrut sa le dau o reinterpretare asortata, asa ca am […]
[…] e o reteta noua, e doar o alta infatisare a biscuitilor Cornelia. Le-am dat un look profi cu un cutter special; baietelul nostru i-a adorat din prima si le-a spus […]
[…] este pentru mine ceea ce plastilina este pentru copilasi. Si iubesc acest super-aluat! Ador sa il regandesc, ma odihneste prin toate aromele, texturile si infatisarile etapelor sale de […]
[…] de la acelasi minunat aluat, am adus la realitate aceste fursecuri cu albinute. In pozele de mai jos vedeti multe fursecuri, […]
[…] o noua infatisare, festiva de aceasta data, a aluatului meu preferat. Biscuiti deliciosi lipiti cu ciocolata Nestle Dessert […]