Home Frământări dulci Biscuiți Cornelia

Biscuiți Cornelia

by alexandra

Am tinut neaparat sa incep acest blog cu cea mai buna reteta de biscuiti! In curand (garantez!) va fi si preferata voastra. De ce? Pentru ca se prepara rapid, e absolut delicioasa si, nu in ultimul rand, nu exista sa nu reuseasca! Practic, e o reteta de fursecuri, cu mici variatii ale cantitatilor. Eu o am de la prietena mea, Cornelia; reteta nu avea un nume, asa ca de la inceput le-am spus “biscuiti Cornelia”.

Atentie!  Creeaza dependenta!
 
Update:
 
In numele gustului desavarsit, am considerat ca ar fi pacat sa nu trec aceasta reteta prin prisma imaginatiei! Asadar, de-a lungul traseului blogului spre site, aluatul a imbracat forme diferite, a testat arome, s-a dichisit si a facut parteneriat bun cu ciocolata alba, chiar! Voi lasa link pe masura ce reusesc sa si public aceste abordari: Fursecuri cu arome de iarna.  
 
 Remixurile cu acest super-aluat vor continua. 
 
 
Ingrediente
 
Zahar pudra- 150 g
Unt 65%- 250 g(la temperatura camerei)
Faina 000- 350 g
Galbenus de ou- 2 (la temperatura camerei)
Ciocolata Nestle Dessert Noir- 100 g (pentru decor)
 
Mod de preparare
 
1- Se amesteca galbenusurile de ou, zaharul pudra si untul moale (cu mixerul sau cu lingura, rezultatul e acelasi).
2- Dupa ce s-a format un amestec omogen, se incorporeaza treptat faina si se framanta putin.
3- Aluatul rezultat se inveleste in folie si se lasa la frigider pentru minim 30 de minute.
4- Se intinde aluatul pe suprafata tapetata cu putina faina in foaie cu grosimea de aproximativ o jumatate de centimetru, poate un pic mai mult (daca e mai subtire foaia, biscuitii vor fi mai crocanti, dar tot buni).
5- Se decupeaza cu sabloanele dorite.
6- Se pun in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, in jur de 10-15 minute, dar se urmareste evolutia lor, cu grija sa nu se arda; cand incep sa se rumeneasca dedesubt sunt gata! Se lasa sa se raceasca.

Raman ca atare sau pot fi decorati cu ciocolata topita la bain-marie.  Fara exagerare, sunt foarte, foarte buni!

Va indemn sa framantati!

 

6 comments
0

You may also like

6 comments

Painea fratilor (de post) – 1 an de retete framantate la cuptor! – Alexandra’s kitchen aprilie 14, 2019 - 1:28 pm

[…] urma cu un an publicam prima reteta pe blog: biscuitii Cornelia. Uite ca am ajuns la reteta cu numarul 180 ! Si nimic nu marca mai bine momentul aniversar decat o […]

Reply
Fursecuri cu arome de iarna – Alexandra’s kitchen aprilie 14, 2019 - 3:49 pm

[…] poate deja aceasta reteta, este cea cu care mi-am inceput blogul: biscuitii Cornelia. Fiind iarna si in plin sezon de sarbatoare, am vrut sa le dau o reinterpretare asortata, asa ca am […]

Reply
Biscuiți trandafir – Alexandra’s kitchen februarie 7, 2020 - 11:39 pm

[…] e o reteta noua, e doar o alta infatisare a biscuitilor Cornelia. Le-am dat un look profi cu un cutter special; baietelul nostru i-a adorat din prima si le-a spus […]

Reply
Fursecuri învelite în ciocolată albă – Alexandra’s kitchen februarie 8, 2020 - 12:13 am

[…] este pentru mine ceea ce plastilina este pentru copilasi. Si iubesc acest super-aluat! Ador sa il regandesc, ma odihneste prin toate aromele, texturile si infatisarile etapelor sale de […]

Reply
Fursecuri albinuțe – Alexandra’s kitchen martie 7, 2020 - 1:29 pm

[…] de la acelasi minunat aluat, am adus la realitate aceste fursecuri cu albinute. In pozele de mai jos vedeti multe fursecuri, […]

Reply
Biscuiți ouă de Paști – Alexandra’s kitchen aprilie 17, 2020 - 8:14 am

[…] o noua infatisare, festiva de aceasta data, a aluatului meu preferat. Biscuiti deliciosi lipiti cu ciocolata Nestle Dessert […]

Reply

Leave a Comment